bip.gov.pl https://dsc.kprm.gov.pl/
RSS
A A A K
To jest wersja archiwalna z dnia 06.06.2016, zobacz aktualną wersję tej strony.
Zmiany wprowadzono z powodu: korekta pliku

Środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego

1. Zgłoszenie zamiaru prowadzenia działalności - wniosek

2. Badanie mięsa na użytek własny

3. Wniosek o wydanie zaświadczenia dla gospodarstwa produkującego surowe mleko na rynek

4.  Oświadczenie właściciela gospodarstwa o zaprzestaniu produkcji surowego mleka na rynek

Rozporządzenie

I.  Wykaz lekarzy wyznaczonych do wykonywania badań poubojowych na potrzeby własne:

Gmina Chrząstowice

Gmina Dąbrowa

Gmina Dobrzeń Wielki

Gmina Komprachcice

Gmina Łubniany

Gmina Murów

Gmina Prószków

Gmina Turawa

Gmina Niemodlin

Gmina Opole

Gmina Ozimek

Gmina Popielów

Gmina Tarnów Opolski

Gmina Tułowice

II. Badanie mięsa dzików

Wykaz pracowni wykrywania włośni metodą wytrawiania

III. Klasyfikacja materiału szczególnego ryzyka przy ubojach cieląt, owiec i kóz na potrzeby własne 

Klasyfikacja  materiału szczególnego ryzyka

IV. Powiadomienie o zamiarze dokonania uboju

Powiadomienie o zamiarze uboju owiec,cieląt i kóz
Powiadomienie o zamiarze uboju świń, nutrii i dzików

3. Sprzedaż bezpośrednia

 I.  Zgłoszenie zamiaru prowadzenia działalności - wniosek

 II. Rozporządzenie 

4. Działalność marginalna lokalna i ograniczona

 I. Rozporządzenie MLO

II. Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego

5. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich

6. Wniosek o wydanie zaświadczenia dla myśliwych o numerze ewidencyjnym PIW Opole

7. Informacje dotyczące łańcucha żywnościowego zwierząt kierowanych do uboju




Opublikował: Ewa Mroczkowska-Rossmann
Publikacja dnia: 06.06.2016
Podpisał: Ewa Rossmann
Dokument z dnia: 11.02.2011
Dokument oglądany razy: 3 679