bip.gov.pl https://dsc.kprm.gov.pl/
RSS
A A A K
To jest wersja archiwalna z dnia 14.06.2017, zobacz aktualną wersję tej strony.
Zmiany wprowadzono z powodu: dodano oswiadczenie

Środki spożywcze pochodzenia zwierzęcego

1. Zgłoszenie zamiaru prowadzenia działalności - wniosek

2. Badanie mięsa na użytek własny

3. Wniosek o wydanie zaświadczenia dla gospodarstwa produkującego surowe mleko na rynek

4.  Oświadczenie właściciela gospodarstwa o zaprzestaniu produkcji surowego mleka na rynek

5. Wniosek o wpis zakładu prowadzącego rolniczy handel detaliczny

Rozporządzenie

I.  Wykaz lekarzy wyznaczonych do wykonywania badań poubojowych na potrzeby własne:

Gmina Chrząstowice

Gmina Dąbrowa

Gmina Dobrzeń Wielki

Gmina Komprachcice

Gmina Łubniany

Gmina Murów

Gmina Prószków

Gmina Turawa

Gmina Niemodlin

Gmina Opole

Gmina Ozimek

Gmina Popielów

Gmina Tarnów Opolski

Gmina Tułowice

II. Badanie mięsa dzików

Wykaz pracowni wykrywania włośni metodą wytrawiania

III. Klasyfikacja materiału szczególnego ryzyka przy ubojach cieląt, owiec i kóz na potrzeby własne 

Klasyfikacja  materiału szczególnego ryzyka

IV. Powiadomienie o zamiarze dokonania uboju

Powiadomienie o zamiarze uboju owiec,cieląt i kóz
Powiadomienie o zamiarze uboju świń, nutrii i dzików

Wykaz zakładów utylizacyjnych

Informacja o zagospodarowaniu SRM

3. Sprzedaż bezpośrednia

 I.  Zgłoszenie zamiaru prowadzenia działalności - wniosek

 II. Rozporządzenie 

III. Rozporządzenie 852 (WE) z 2004

IV.Wymagania z zakresu bezpieczeństwa żywności

4. Działalność marginalna lokalna i ograniczona

 I. Rozporządzenie MLO

II. Wytyczne MLO

5. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich

6. Wniosek o wydanie zaświadczenia dla myśliwych o numerze ewidencyjnym PIW Opole

7. Informacje dotyczące łańcucha żywnościowego zwierząt kierowanych do uboju

5. Rolniczy handel detaliczny

I. Rozporządzenie 852 (WE) z 2004

II. Rozporządzenie

III. Ustawa



Opublikował: Ewa Mroczkowska-Rossmann
Publikacja dnia: 14.06.2017
Podpisał: Ewa Rossmann
Dokument z dnia: 11.02.2011
Dokument oglądany razy: 5 320